icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Klassiek: Power Play van de TROS was zijn tijd ver vooruit

powerplay

Games op de Nederlandse TV? Helemaal zo gek niet vandaag de dag. Dat was in 1992 wel anders, want games werden toen toch vooral gezien als speelgoed en niet het brede medium zoals we dat vandaag de dag kennen.

Tekst: redactie

Toch durfde de TROS het aan om een programma over games uit te zenden: Power Play. Het werd gepresenteerd door Martijn Krabbé en kent in totaal 19 afleveringen verdeeld over twee seizoenen. Eerst werd Power Play tweewekelijks uitgezonden, maar dit veranderde al snel in wekelijkse uitzendingen.

In het programma ging Martijn Krabbé in op de toenmalige innovaties op gamesgebied, geeft hij tips en trucs over populaire games en gaat hij op pad om ontwikkelaars en Nederlandse arcades te bezoeken.

Hoewel het programma nu wat oubollig aandoet, siert het de TROS dat zij tijd inruimden voor games binnen hun zendtijd. Dankzij YouTube kunnen we tegenwoordig weer kijken naar Power Play. Leuk voor nostalgische gamers, maar ook voor jongere gamers die meer willen weten over hoe het eraan toeging in gaming in de jaren ‘90 van de vorige eeuw. Bekijk de afleveringen van Power Play hieronder. Meer afleveringen vind je hier!

Evenementen
JUN
20
Start Connected marktplaats

Evenement | https://www.aaconnected.nl/mijn-connected/forum

Leden helpen leden. Iets van consumentenelectronica ruilen, weggeven of verkopen op ons forum? ...

DEC
17
Mediamarkt ledenkoopavond met extra cadeaukaarten voor leden

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Dinsdagavond 17 december a.s. gaat het weer gebeuren. Extra korting op assortiment MediaMarkt Are...

Poll: Als er workshops komen heb ik belangstelling voor:

WIj denken er weer over om workshops te geven. Met deze poll peilen wij of er belangstelling is voor bepaalde onderwerppen.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored