icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

IFTTT

ifttt-banner

Tekst: Eugenie Gijsberts

IFTTT, ik had er nog nooit van gehoord, maar deed er al wel heel veel mee! If This Then That, oftewel IFTTT. Zonder verstand te hebben van programmeren koppel je twee webservices aan elkaar. In de interface van IFTTT kan je zelf een applet maken door het koppelen van webservices: bijvoorbeeld ontvang een mailtje wanneer het ISS-ruimtestation zich boven je bevindt. Of een sms wanneer het binnen 1 uur gaat regenen op de locatie waar je je bevindt.

Applets
De verzameling van applets op IFTTT is al groot. Kijk maar eens op IFTTT.com. Dus vaak hoef je zelf het wiel niet uit te vinden maar kan je handig gebruik maken van alle applets die al zijn ontwikkeld. Er zijn applets verdeeld over 70 categorieën met o.a. applets voor spraakassistenten, voor Android en iOS, voor Google of voor fotografie.
Een applet bestaat uit een this, een mechanisme dat een proces, that, in gang zet. Op basis van de vele beschikbare webservices, kan je zo zelf je eigen applet maken. Kijk wel eerst even in de verzameling van applets die er al zijn.

ifttt-hub

Legio mogelijkheden
Er bestaat ook een app voor zowel iOS als Android. De app kan bijvoorbeeld triggeren op een foto die je neemt of een notitie die je maakt, ook zijn social media webservices opgenomen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld foto’s waarin je getagd bent op Facebook gelijk laten bewaren in Google Foto’s. Of worden je iOS contacten ook automatisch bewaard in de Google Contacts.
Voor spraakassistente Alexa vind je via website IFTTT.com al meer dan 100 applets.

Manything
Via IFTTT zag ik ook diverse applets voor Manything, een app waarmee je je oude iPhone of iPad een nieuw leven geeft als securitycamera. Zo kan je Manything laten starten met opnemen zodra je je huis verlaat, het lampje van de iPhone aanzetten op afstand of een video-opname ontvangen via e-mail als er beweging is gedetecteerd.

Voor iedereen is er wel wat leuks te vinden op IFFT.com. Probeer het vooral eens uit en je merkt dat het op sommige vlakken je leven vergemakkelijkt.

Evenementen
JUN
20
Start Connected marktplaats

Evenement | https://www.aaconnected.nl/mijn-connected/forum

Leden helpen leden. Iets van consumentenelectronica ruilen, weggeven of verkopen op ons forum? ...

DEC
17
Mediamarkt ledenkoopavond met extra cadeaukaarten voor leden

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Dinsdagavond 17 december a.s. gaat het weer gebeuren. Extra korting op assortiment MediaMarkt Are...

Poll: Als er workshops komen heb ik belangstelling voor:

WIj denken er weer over om workshops te geven. Met deze poll peilen wij of er belangstelling is voor bepaalde onderwerppen.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored