icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Google Chromecast: gemak op een stick

 

Misschien herkennen jullie het wel: je zit ’s avonds op de bank een beetje te browsen op je smartphone en je komt een grappig filmpje tegen. Het liefst wil je dat gelijk laten zien aan de rest van de familie op je eigen hdtv. Er bestaat een aantal apparaten dat dit mogelijk maakt. Recentelijk is daar Google Chromecast aan toegevoegd.

Gemak op een stick

Met Google Chromecast is het veel makkelijker geworden om online entertainment te delen via je hdtv. Alles van Youtube, Google Play en Chrome kun je via de Google Chrome mediastick streamen. Je steekt de stick in een hdmi-poort van je hdtv, maakt verbinding met je wifi-netwerk en vervolgens zorg je voor een koppeling met het apparaat waarvandaan je wilt streamen. Onder het kijken kun je je smartphone of tablet gewoon blijven gebruiken, want feitelijk wordt het filmpje niet in zijn geheel verstuurd, maar stuur je alleen de locatie van het filmpje naar de Chromecast. De tv haalt via de Chromecast het filmpje vervolgens zelf op van het internet.
Het mooie van Google Chromecast is naast een lage prijs ($ 38), de mogelijkheid om het te gebruiken met allerlei apparaten zoals Android tablets, iPads, iPhones, smartphones en Chrome voor Windows en Mac.

Hebben?

Enthousiast geworden? Je zult helaas nog even moeten wachten. Google Chromecast is niet voor december 2013 verkrijgbaar in Nederland.

 

Evenementen
MRT
1
Begin spetterende kortingsactie multiroom speakers

Evenement | Online

Een spetterende aanbieding is in aantocht van een toonaangevende multiroom speakerfabrikant, die ...

MEI
26
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Arena Amsterdam

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle ...

JUN
9
Night of the Nerds

Evenement | Eindhoven

Night of the Nerds is hét event waar gepassioneerde nerds de allernieuwste ontwikkelingen in de w...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored