icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Google Chromecast: gemak op een stick

 

Misschien herkennen jullie het wel: je zit ’s avonds op de bank een beetje te browsen op je smartphone en je komt een grappig filmpje tegen. Het liefst wil je dat gelijk laten zien aan de rest van de familie op je eigen hdtv. Er bestaat een aantal apparaten dat dit mogelijk maakt. Recentelijk is daar Google Chromecast aan toegevoegd.

Gemak op een stick

Met Google Chromecast is het veel makkelijker geworden om online entertainment te delen via je hdtv. Alles van Youtube, Google Play en Chrome kun je via de Google Chrome mediastick streamen. Je steekt de stick in een hdmi-poort van je hdtv, maakt verbinding met je wifi-netwerk en vervolgens zorg je voor een koppeling met het apparaat waarvandaan je wilt streamen. Onder het kijken kun je je smartphone of tablet gewoon blijven gebruiken, want feitelijk wordt het filmpje niet in zijn geheel verstuurd, maar stuur je alleen de locatie van het filmpje naar de Chromecast. De tv haalt via de Chromecast het filmpje vervolgens zelf op van het internet.
Het mooie van Google Chromecast is naast een lage prijs ($ 38), de mogelijkheid om het te gebruiken met allerlei apparaten zoals Android tablets, iPads, iPhones, smartphones en Chrome voor Windows en Mac.

Hebben?

Enthousiast geworden? Je zult helaas nog even moeten wachten. Google Chromecast is niet voor december 2013 verkrijgbaar in Nederland.

 

Evenementen
JUN
20
Start Connected marktplaats

Evenement | https://www.aaconnected.nl/mijn-connected/forum

Leden helpen leden. Iets van consumentenelectronica ruilen, weggeven of verkopen op ons forum? ...

NOV
26
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

MediaMarkt Arena, Amsterdam ledenkoopavond dinsdagavond 26 november 2019 van: 17:00-21:00 Voor...

DEC
17
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

MediaMarkt Arena, Amsterdam ledenkoopavond dinsdagavond 17 december 2019 van: 17:00-21:00 ...

Poll: Als er workshops komen heb ik belangstelling voor:

WIj denken er weer over om workshops te geven. Met deze poll peilen wij of er belangstelling is voor bepaalde onderwerppen.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored