icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Fotoworkshop Aalsmeerderbrug 23 oktober 2011

20111205 edwin marleen 05 12 2011

Een groots zondagspektakel op 23 oktober 2011 vormt het sluitstuk  van de voorgaande  reeks workshops in de serie Portret- en Modelfotografie van de AACC Academy. De locatie is de prestigieuze Showkas Arendshoeve in Aalsmeerderbrug. Onze verslaggevers berichten.

Sfeerlocatie

De sfeervolle locatie werkt stimulerend. Daglicht treedt niet binnen. De belichting komt van de vele gekleurde schijnwerpers, speels in de ruimte geplaatst. Talloze mogelijkheden om met licht, achtergronden en decoratieve elementen te spelen. Zeven modellen, een fraaigebouwde donkerkleurige heer in strak pak, een fluitist in tropische outfit,  fraaie dames in prachtige kleding.
Professionele begeleiding door Toon Büchner (van Studio Sanders en Rozemeijer), ondersteuning door Rudolf van Daelen en Martin Tokkie en de voorbereidingen door Gaby Toppers bieden ten slotte alle ingrediënten voor een geslaagde dag.

Thema

Toon Büchner geeft na een inleidende presentatie als opdracht: het fotograferen van een model in relatie tot de omgeving, slechts gebruik makend van beschikbaar licht. Een enkele camera met minder lichtsterke lens heeft wat moeite met de belichting, maar een statief blijkt wonderen te verrichten. Zo kun je zelfs met belichting door een kaarsje nog geslaagde opnames maken.
De locatie werkt stimulerend: steeds weer nieuwe fotoplekjes met kaarsen, lampen, shuttingen, spiegels en veel  groen. Altijd wel een mooie plek te vinden.

Winnaar

Rond het middaguur zetten vermoeide fotografen en modellen zich aan de lunch. Die schijnt goed te bevallen gezien de tevreden geluiden. Voldaan gaat iedereen weer aan de slag. Rond 3 uur zet iedere fotograaf zijn meest geslaagde foto’s op de meegebrachte MacBook. Toon bespreekt vervolgens alle foto’s en kiest de winnaar: Edwin Post (zie foto hiernaast).  Edwin krijgt een mooie vergroting van zijn favoriete foto cadeau ter waarde van € 100 van de studio van Sanders en Rozemeijer in Amsterdam.  
De meer dan tevreden cursisten besluiten de dag met een lekker drankje en bittergarnituur. Een geslaagde dag.
Nieuwgierig geworden naar de andere foto’s? Klik hier.

Fotoclubcoördinator Rudolf van Daelen over de winnende foto:

Het model, Marleen, gaat fraai op in het schilderij. Haar pose is goed gekozen. Door de plaatsing van haar arm benadrukt de fotograaf de diagonaal. De stand van haar hoofd versterkt de tweede diagonaal, die van de oorspronkelijke hoofden, in het schilderij. Er is tevens sprake van aanvullende ritmiek door het hoofd van het model ten opzichte van de hoofden in het schilderij. Door het model niet frontaal te fotograferen treedt zij min of meer als nevenelement op wat de balans in het schilderij behoudt. Desondanks is Marleen sterk aanwezig in het geheel en haar kleurtoon vult het originele kleurgebruik aan.

 

Evenementen
JUN
20
Start Connected outletstore

Evenement | https://www.aaconnected.nl/mijn-connected/forum

Leden helpen leden. Iets van consumentenelectronica ruilen, weggeven of verkopen op ons forum? ...

JUL
5
Smartphone Fotografie Workshop

Workshop | 10:00 - 14:00 | Gustav Mahlerlaan 10

De vakantie komt er weer aan. Een mooi moment om aan te haken bij een Smartphone Fotografie Works...

AUG
1
Veiling probeerservice

Evenement | https://www.aaconnected.nl/mijn-connected/forum

Wederom een online veiling! Voordeel voor de thuisblijvers, maar als je wilt mag je ook vanaf je ...

SEP
6
IFA Berlin 2019

Evenement | Messe Berlin

De IFA Berlin of Internationale Funkausstellung Berlin (Internationale radiotentoonstelling Berli...

SEP
7
IFA Berlin 2019

Evenement | Messe Berlin

De IFA Berlin of Internationale Funkausstellung Berlin (Internationale radiotentoonstelling Berli...

SEP
8
IFA Berlin 2019

Evenement | Messe Berlin

De IFA Berlin of Internationale Funkausstellung Berlin (Internationale radiotentoonstelling Berli...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored