16-sep

De Fotoclubleden organiseren elke maand onderling de wedstrijd om de eer van de Foto van de Maand. Elke maand kent een thema en de leden sturen hun twee mooiste foto's over dat onderwerp in om mee te doen.

Workshop fotografie in Wildlands ZOO

05-jun

Op 29 juni geeft fotografe Anneke Bloema een workshop fotografie in WILDLANDS Zoo in Emmen.

De dag begint om 10:00 uur met een kopje koffie of thee terwijl je in vogelvlucht uitleg krijgt over het fotograferen van dieren.Daarna gaan we het park in onder begeleiding van Anneke. Ze geeft al lopende meer uitleg en hands on tips en is er vooral veel ruimte om je vragen te stellen. Het officiële gedeelte wordt afgesloten met een brood maaltijd. Hierna ben je vrij om op eigen gelegenheid tot sluitingstijd de dierentuin verder te verkennen.

Fotografie excursie Forteiland

02-feb

Op 4 maart wordt u vanaf de kop van de haven in IJmuiden naar het eiland gebracht. De overtocht naar het Forteiland duurt ongeveer 10 minuten en wordt verzorgd door de “Koningin Emma” of de “Fortwachter”. Na de overtocht worden wij op het eiland aan de steiger opgevangen door een deskundige gids.


Urban-inspiratie: de fotografie van Andrei Lacatusu

10-jan

Soms zit je als fotograaf verlegen om inspiratie. Gelukkig is er Instagram waar we Andrei Lacatusu tegenkwamen. Zijn urban-fotografie is wonderschoon, inspirerend en surreëel tegelijkertijd.

Tonality Pro, MacPhun Software

03-dec

Tonality Pro is een fotobewerkingssoftwarepakket , draaiend op Mac OS, speciaal om je foto’s snel en trefzeker in monochroom om te zetten. Het omzetten van een kleurenfoto naar zwart-wit gaat vaak ook in een algemeen fotobewerkingssoftwarepakket. Doch dit gaat bij de goedkopere of gratis pakketten echter vaak vrij grof. De duurdere bewerkingssoftwarepakketten als Adobe Lightroon, Adobe Photoshop CS of Photoshop Elements en Corel PaintshopPro gaat het al beter af maar nog steeds mis je hier en daar een gewenste finesse. Bovendien wil je bij meerdere foto’s uit een serie een hoge mate van consistentie qua tonaliteit. Natuurlijk kun je best wat tijd steken in het maken van een eigen preset in de fotobewerkingssoftware die je gebruikt maar wil je echter snel kunnen variëren dan is dit pakket het overwegen waard.


Over Fotografie

30-sep

Fotografie in welke vorm ook, is het onderwerp van de Connected Fotografie groep. Het steeds goedkoper worden van de digitale fotocamera's, de bijbehorende software en niet te vergeten de activiteiten maken de Fotografie groep binnen Connected in toenemende mate populair.

Foto van de Maand - Reglement

06-okt

In de Foto van de maand-rubriek organiseren we twee-maandelijks een fotowedstrijd naar thema. Het meedoen aan een fotowedstrijd 'om de eer' is naast spannend ook heel leerzaam. Je ziet hoe anderen, collega-amateurfotografen, het thema hebben uitgewerkt en je kunt hier in de toekomst zelf weer variaties op aanbrengen. De thema's zijn zo breed mogelijk gekozen en zijn bedoeld om je creativiteit te prikkelen.


Laatste foto v/d maand
FvdM sept-okt 2016
13 foto's
Evenementen
NOV
29
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Media markt Arena Amsterdam

Voor heel veel voordeel en een mooi assortiment, is het niet gek dat Sint de Media markt goed ken...

DEC
20
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Media markt Arena Amsterdam

Kopen vlak voor kerst is niet mis, vooral als er een ledenkoopavond van Connected is. Daarnaast...

MEI
8
Photokina - 11 mei

Evenement | Messe Keulen

CREATE!, DISCOVER!, CONNECT! De photokina is een internationale handelsbeurs op het gebied van f...

 

Poll: Overstappen van Windows op Apple...

We zien veel leden, waaronder Connected bestuursleden overstappen op Apple. Veel daarvan waren gevorderde en ervaren Windows gebruikers. Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Overigens maakt het ons niet uit wat je wil gebruiken, wij zijn er voor alle leden en besturingssystemen. Er is één antwoord mogelijk, kies wat het meest van toepassing is.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored