icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

 

Fietsreparaties? Doe je zo!

snor1

Voor Nederlanders is de fiets een lifesaver. Bijna een eerste levensbehoefte. Maar wat doe je als dat stalen ros kapot is? Wie kan zijn fiets nog repareren? Goed voor je fiets zorgen en zelf kleine mankementen verhelpen, zijn vaardigheden die langzaam lijken te verdwijnen. Daarom verscheen op 8 juni bij Uitgeverij Snor het boek ‘Fiets, Werkplaatsmanual’, een rechttoe rechtaan én stijlvol boek om in een mum van tijd kleine reparaties te leren uitvoeren.

Zonder fiets zijn we nergens. Maar fietsen worden wel verwaarloosd. Hoog tijd dat mensen daarom weer wat meer aandacht aan hun fiets gaan schenken, vond auteur Gerard Janssen. 'Want met de hackersuitspraak ‘If you can’t fix it, you don’t really own it’, ben ik het helemaal eens.'

Ingenieuze machines

Toen Janssen aan de slag ging met deze rijk geïllustreerde, duidelijke en praktische gids voor DIY-fietsonderhoud, ging er een wereld voor hem open. 'Nooit geweten dat fietsen zulke ingewikkelde, ingenieuze machines zijn. Toch kan iedereen er eenvoudige reparaties aa uitvoeren. Je moet alleen even weten hoe.' Van een band plakken, afstellen van de versnelling, aandraaien van de remmen tot het vastzetten van de ketting: dit mooie boek helpt je met het maken van vuile handen.

Over de makers

Gerard Janssen werkt onder andere als freelancejournalist voor Volkskrant en Vrij Nederland en heeft eerder diverse boeken geschreven voor Uitgeverij Snor en Nieuw Amsterdam. Verschillende titels die hij voor Snor schreef zijn vertaald naar het Duits, Engels, Frans, Chinees en Russisch.

Prijswinnend ontwerpbureau Studio Boot, bestaande uit Petra Janssen en Edwin Vollebergh, werkt al jaren samen met Uitgeverij Snor. Van kaartenbox Kus Kus tot Fred & Wilma in de Vinexwijk (2008) en de cover van de vermaarde Soepkalender en verpakkingen van de chocolade.

Boek 'Fiets, Werkplaatsmanual' is vanaf € 14,99 verkrijgbaar. Bestel de titel bijvoorbeeld direct via de webshop van uitgever Snor.

Evenementen
 
 
Sonos ledenkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

MEI
28
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Evenement | deel 1 / 2 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

AUG
14
Schnitzeljacht 2021

Evenement | 10:00 - 19:00 | Dragonstudio, Dragonstraat 16, 5044 HR Tilburg

Schnitzeljacht Connected geeft je de mogelijkheid om op zaterdag 14 augustus 2021 deel te nemen...

SEP
1
Workshop Urbexfotografie Kandschaftpark Duisburg

Evenement | 13:00 - 17:00 | Besucherzentrum Landschaftpark Duisburg

WORKSHOP URBEXFOTOGRAFIE LANDSCHAFTSPARK DUISBURG Ontdek de magie van urbexfotografie (urban ex...

SEP
17
Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet

Evenement | deel 2 / 2 | Thuis

De online ‘Stoomcursus Smartphone Fotografie en Snapsheet’ Dé online smartphonecursus bomvo...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored