icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Er zit meer muziek in muziek

20171205131839-final-d8000-hoofdtelefoon

ADVERTORIAL - Het aantal headphone merken neemt jaarlijks toe en door de bomen is het spreekwoordelijke bos al een tijd niet meer te zien. Aan de rand van het bos staan de grote merken zoals een Beats, Sennheiser, Sony en Philips. Iedereen kent ze wel. Kijk je echter verder dan ondek je een wereld van relatief onbekende merken. Merken die staan voor geluidskwaliteit, subtiel design en comfort. Ze conformeren zich niet aan de standaarden, maar creëren de nieuwe standaard. Campfire audio, Meze, Mr. Speakers en Hifiman? Het zegt de meesten niet zo veel, maar dat zijn wel de kabbelende beekjes, mooie watervallen en exotische vogels. Die ontdek je alleen maar als je met de juiste gidsen op pad gaat.

Een groeiende groep mensen komt er achter dat er meer muziek zit in de muziek die ze nu beluisteren. Cryptisch? Niet echt! Er valt echt meer te beleven en te ontdekken als je een goede headphone op of een in-ear in hebt.

Een blik op een willekeurig treinstation geeft een beeld van de hoeveelheid mensen die er eigenlijk dagelijks onbewust mee bezig is. Sta er even bij stil en vraag je af waarom je eigenlijk naar muziek luistert. Wellicht dringt dan het besef tot je door dat er een hele specifieke reden aan ten grondslag ligt. Muziek beïnvloedt de stemming en de sfeer. Het geeft een stuk geborgenheid. Beeld jezelf maar eens een wereld zonder muziek in. Dat gaat toch helemaal niet? Waarom zou je er dan niet optimaal van genieten?

De headphone is iedereen welbekend, maar de in-ear wordt vaak aan gerefereerd als “oordopjes”. Om de in-ears oftewel earphones oordopjes te noemen doet geen recht aan de geluidskwaliteit die ze kunnen leveren. We hebben het dan niet over de “dopjes” die in je oor “hangen”, maar over mini speakertjes die je ín je oor doet. Het geluid gaat rechtstreeks het gehoorkanaal in en weinig tot niets gaat verloren. Dat heb je dus wel met de “oordopjes“ die de smartphone fabrikant er gemakshalve bij levert. Veel mensen zeggen “Dat verschil hoor ik toch niet”. Geloof ons, dat hoor je dus wél!

Ears Unlimited

Ears Unlimited en Dune Blue hebben zich de afgelopen drie jaar ontwikkeld als specialisten op het gebied van personal audio

Rick Buijs van Ears Unlimited – Personal about audio vertelt je graag alle ins and outs over headphones en in-ears. Je kunt er natuurlijk ook van alles beluisteren. www.earsunlimited.com

Michael Wongso van distributeur Dune Blue kan u voor diverse bijzondere personal audio merken verwijzen naar een dealer in de buurt. www.duneblue.com/dealers

Evenementen
JUN
20
Start Connected outletstore

Evenement | https://www.aaconnected.nl/mijn-connected/forum

Leden helpen leden. Iets van consumentenelectronica ruilen, weggeven of verkopen op ons forum? ...

NOV
26
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

MediaMarkt Arena, Amsterdam ledenkoopavond dinsdagavond 26 november 2019 van: 17:00-21:00 Voor...

DEC
17
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

MediaMarkt Arena, Amsterdam ledenkoopavond dinsdagavond 17 december 2019 van: 17:00-21:00 Voor...

Poll: Als er workshops komen heb ik belangstelling voor:

WIj denken er weer over om workshops te geven. Met deze poll peilen wij of er belangstelling is voor bepaalde onderwerppen.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored