icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

EIZO ColorEdge CS2730: groot en goed

eizo

Een goede monitor is misschien wel net zo belangrijk als een goede camera. Want de kleuren, contrasten en scherpte moeten kloppen in je foto’s. We hebben een mooi groot exemplaar voor je getest van EIZO: de ColorEdge CS2730.

eizo

Investeren in een goede camera met een fantastisch objectief heeft alleen zin als je monitor ook van niveau is. Je hebt immers niets aan een beeldscherm dat je kleuren en contrasten niet juist weergeeft, waardoor je foto’s niet optimaal kunnen worden bewerkt. Als je als fotograaf een goed beeldscherm zoekt, kun je traditiegetrouw prima terecht bij EIZO. Ze hebben een uitgebreid assortiment monitoren in verschillende maten en uitvoeringen.

Minutieus

Dit keer hebben we een van de nieuwere 27-inch modellen van EIZO op bezoek gehad op de redactie. Deze ColorEdge CS2730 is een monitor met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Dat is ruim 60 procent méér pixels dan bij een 24-inch scherm gebruikelijk is. Het scherm is met 27-inch mooi groot en dat betekent logischerwijs dat je veel kwijt kunt op het scherm. Dat is handig als je bijvoorbeeld twee internetpagina’s of documenten naast elkaar wilt bekijken, maar is vooral handig bij fotobewerking. Je kunt echt in je foto’s ‘duiken’ en bewerken op minutieus niveau. Daar zorgen ook de contrastverhouding van 1.000:1 en een helderheid van 350 cd/m2 voor. Deze mooie waarden gelden overigens voor het gehele beeldscherm, het DUE-circuit, de Digital Uniformity Equalizer zorgt voor uniformiteit van het hele beeld. Een afschermkap om hinderlijk omgevingslicht tegen te houden is optioneel beschikbaar.

Kwaliteit

EIZO staat bekend om de hoge beeldkwaliteit, maar ook de uitvoering van de monitoren van de Japanse fabrikant is op hoog niveau. De kunststoffen zijn van goede kwaliteit en de monitor maakt een erg stabiele en stevige indruk. Installatie is overigens erg eenvoudig, plug and play, en het scherm is in hoogte verstelbaar zodat je een lange tijd comfortabel kan werken.

LUT

De beeldverhouding is 16:9 en de ColorEdge CS2730 kan, heel belangrijk, 99 procent van de aRGBkleurruimte laten zien. Het scherm maakt gebruik van een Wide Gamut LCD-module en een 16-bits Look- Up-Table. Daardoor heeft de monitor een erg goede kleurprecisie en worden vaak herhaalde berekeningen opgeslagen. Zo hoeft het beeldscherm niet alle berekeningen steeds opnieuw te doen, waardoor de prestaties worden verhoogd. Weergavefouten, zoals een niet vloeiend grijsverloop, kunnen zo vermeden worden.

Zoals we gewend zijn van EIZO wordt de monitor in de fabriek helemaal gekalibreerd en ingesteld. De gammacurve wordt gekalibreerd om een zo goed mogelijk beeld te garanderen. Wil je toch nog iets aan de instellingen veranderen, dan kan dat heel eenvoudig via de mooi verlichte sensortoetsen aan de voorzijde. Via de toetsen navigeer je heel eenvoudig en intuïtief door de menu’s. Helderheid en kleurruimte zijn zo heel gemakkelijk aan te passen.

Conclusie

Een goede monitor is erg belangrijk als fotograaf en de EIZO ColorEdge CS2730 is een goede optie als je graag vertrouwt op een kwalitatieve en uniforme weergave van je dierbare foto’s. Daarbij is deze monitor ook nog eens mooi groot, wat extra fijn is. Concluderend is de EIZO ColorEdge CS2730 een erg fijne en goede monitor.

Specificaties

connected-superAdviesprijs: € 1118,-
Diagonaal: 27-inch
Resolutie: 2560 x 1440 pixels
Paneel: wide-gamut
Backlight: led
Kijkhoek: 178 °
Helderheid: 350 cd/m2
Contrastratio: 1.000:1
Aansluitingen: DisplayPort-, DVI-D- en HDMI
Garantie: 5 jaar
Info: eizo.nl

Evenementen
 
 
Sonos zomerkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

SEP
26
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

SEP
27
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

NOV
19
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle ...

DEC
22
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle p...

Poll: Zou je belangstelling hebben voor een aanbod voor een internetabonnement via Connected

Dit zou dan een partij zijn waar je naar keuze internet, bellen en/of televisie kunt afnemen voor een aantrekkelijke prijs en met de hoogste kwaliteit. Vrije modemkeuze, en een helpdesk die je ook echt verder helpt.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored