icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Eindelijk: Twitter verdubbelt het aantal tekens

twitter-1795652-1920

Om gebruikers wereldwijd tegemoet te komen heeft Twitter het aantal tekens die een tweet mag bevatten verdubbelt. Kon je voorheen een maximum van 140 tekens gebruiken, dit is nu verhoogt naar 280.

Tekst: redactie

Twitter startte in 2006 als SMS-service, waar ook de karakterlimiet van 140 tekens aan te danken is.  Echter, vaak bleek 140 tekens niet genoeg. Hiervoor ontstonden services als Tweetlonger bijvoorbeeld, maar ook zorgde Twitter ervoor dat URL’s ingekort werden en afbeeldingen niet meer meetelden met de karakterlimiet.

twitter-karakters

Twitter verhoogt karakterlimiet naar 280 tekens

Toch bleek 140 tekens nog steeds niet genoeg, zeker niet in het westen. Waar in Japan de karakterlimiet van 140 tekens slechts in 0,9 procent van de tweets gehaald wordt, is dat bij Engelse tweets negen procent. Bovendien zijn de 140 tekens slechts gebaseerd op de limiet van een SMS.

Daarom startte Twitter in september een proef met tweets van 280 tekens. Volgens Twitter was de proef succesvol en gebruiken mensen slechts enkel om te testen de volledige 280 tekens. Daarna sturen ze weer normale tweets, waardoor het karakter van Twitter, korte en krachtige berichten, behouden blijft en ieders tijdlijn verschoont blijft van ellenlange tweets.

Evenementen
JUN
20
Start Connected marktplaats

Evenement | https://www.aaconnected.nl/mijn-connected/forum

Leden helpen leden. Iets van consumentenelectronica ruilen, weggeven of verkopen op ons forum? ...

DEC
17
Mediamarkt ledenkoopavond met extra cadeaukaarten voor leden

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Dinsdagavond 17 december a.s. gaat het weer gebeuren. Extra korting op assortiment MediaMarkt Are...

Poll: Als er workshops komen heb ik belangstelling voor:

WIj denken er weer over om workshops te geven. Met deze poll peilen wij of er belangstelling is voor bepaalde onderwerppen.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored