icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Dit is waarom Google het internet leuk maakt

20151124 Google

Waar zou het internet zijn zonder Google? We weten het niet dus we kunnen enkel gissen, maar wat we wel weten is dat Google het internet naast veel handige services, ook voorziet van de nodige humor. We hebben vijf leuke grappen van Google op een rij gezet.

Zoeken naar 'Askew'

Als je de Engelse zoekopdracht 'Askew' (wat 'niet recht betekent) invult, laat Google je niet alleen de betekenis in tekst zien, het scherm wordt ook visueel aangepast.

Elk evenement een doodle

Regelmatig verandert Google haar logo op de thuispagina om een bepaald evenement te onderstrepen. Dit kan een feestdag zijn of een herinnering aan een beroemd persoon of een gebeurtenis. Er wordt in ieder geval altijd moeite in gestoken en als je erop klikt steek je er vaak ook nog wat van op. Bekijk ze allemaal hier.

Speel Pac-Man

Als er een iconisch videogamekarakter is, dan is het Pac-Man wel. Voor het dertigjarig bestaan in 2010 liet Google je de game vanuit de browser spelen simpelweg door op de doodle te klikken. Dat kan trouwens nog steeds! Overigens, als 1 april-grap liet Google je de game spelen in Google Maps, ook leuk!

Dit is een anagram

Wil je weten wat een anagram is? Google toont het je als alternatieve zoekopdracht wanneer je zoekt op 'anagram'.

Google houdt van de Konami Code

Eerder al schreven we over de Konami Code. In meerdere van Google's services kun je de code gebruiken. Zo krijg je oneindige zoekopdrachten wanneer je de code inspreekt met voice search. In Google Play krijg je een achievement wanneer je de code gebruikt. Voer je de code in op een Pixel Chromebook, dan gaat de led-strip op de klep knipperen. Meer weten over de Konami Code, hoe je deze invoert en welke websites de code zoal gebruiken? Lees ons artikel hierover.

 

Evenementen
MRT
1
Begin spetterende kortingsactie multiroom speakers

Evenement | Online

Een spetterende aanbieding is in aantocht van een toonaangevende multiroom speakerfabrikant, die ...

MEI
26
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Arena Amsterdam

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle ...

JUN
9
Night of the Nerds

Evenement | Eindhoven

Night of the Nerds is hét event waar gepassioneerde nerds de allernieuwste ontwikkelingen in de w...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored