icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Binnenkort in de probeerservice: Harman Kardon Citation 200

Datum: 26 september 2020  -  Categorie: Probeerservice
Premium draadloze en portable Design speaker voorzien van accu. Deze HK Citation 200 maakt gebruik van wifi als ook Bluetooth en kan geintegreerd worden binnen een mulitroom systeem gebruik makende van google Chromeca...

Binnenkort in de probeerservice: JBL Music link

Datum: 26 september 2020  -  Categorie: Probeerservice
De JBL Link Portable is een compacte wifi speaker, waarmee je zowel thuis als onderweg naar je favoriete nummers luistert. Je streamt zowel via wifi als bluetooth je muziek vanaf je smartphone of tablet. Dankzij de in...

Connected Youtube kanaal

Datum: 16 september 2020  -  Categorie: Algemeen
Wist je dat Connected zijn eigen YouTube kanaal heeft, waar we nuttige tips delen over allerlei onderwerpen. Wifi thuis, op vakantie, handige producten........ Op verzoek kunnen we ook zaken bespreken waar jullie mee...

Dit is de Konami-code

20150511 Konami code

Het internet blijft een wonderlijk iets. Gebaseerd op een militair artefact uit de jaren '60 en uiteindelijk geadopteerd door nerds in de jaren '90 is het een onmisbaar deel van ons leven in 2015. Een groot deel early adopters die nu goeddeels media-landschap on- en offline bepalen, is opgegroeid met videogames. Een van de toonaangevende ontwikkelaars was Konami. Nu is het allang niet meer de krachtpatser die ze ooit waren, toen speelde iedereen de games van dit machtige bedrijf.

Een van die games is de legendarische shooter Gradius. Legendarisch, want de game is in grote mate verantwoordelijk voor de heropleving van de shooter nadat iedereen Space Invaders, en de honderden klonen van deze toonaangevende game, zat was. In die game werd tijdens de ontwikkeling ook een code verwerkt voor alle volledige power-ups, zodat ontwikkelaars de game konden testen zonder steeds overnieuw te beginnen. Die code, die inmiddels bekend staat als de Konami-code is een heel eigen leven gaan leiden en vind je overal terug op het internet.

De Konami-code is simpel. Druk gewoon op omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, B, A en start. Vertaald naar het keyboard betekent dat de pijltjestoetsen, de letters B en A en soms (dus niet altijd) de enter-toets als vervanging voor start. Op de volgende websites is de code geïmplementeerd. Soms enkel een kleurverandering, soms een muziekje en soms... iets specialers... Toets simpelweg de code in en zie wat er gebeurt!

qiwi.be
kuppiya.com
virtualnes.com
ukoakdoors.co.uk
wired.co.uk
soundclick.com
geekandhype.com
teddy-o-ted.com
dancesportinfo.net
nikdaum.com
cornify.com

Ook leuk: open een gesproken zoekopdracht op Google, en zoek op 'up, up, down, down, left, right, left, right'. De code vindt zelfs zijn weg naar Family Guy en Archer. Uiteraard is er een dedicated Konami-code website. Die vind je hier. Hiervoor moet je, uiteraard, wel de code kennen. 

 

Evenementen
 
 
Sonos zomerkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

SEP
26
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

SEP
27
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

NOV
19
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle ...

DEC
22
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle p...

Poll: Zou je belangstelling hebben voor een aanbod voor een internetabonnement via Connected

Dit zou dan een partij zijn waar je naar keuze internet, bellen en/of televisie kunt afnemen voor een aantrekkelijke prijs en met de hoogste kwaliteit. Vrije modemkeuze, en een helpdesk die je ook echt verder helpt.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored