icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Digitaliseer je dia’s met SilverFast

screenshot-sf-as-04-en-1200x720

Veel fotografen herinneren zich nog wel de tijd ver voor digitale camera’s, waarin de meeste foto’s werden gemaakt op dia’s en fotoprints. Gezellig met kerst oude vakantiekiekjes bekijken op een groot scherm, die er steevast op z’n kop inzaten, of lekker bladeren in oude  fotoalbums. Voor iedereen die nog talloze dia’s en foto’s in een oude doos heeft staan en deze graag digitaal wil opslaan heeft SilverFast Archive Suite 8 ontwikkeld.

screenshot-sf-as-04-en-1200x720SilverFast Archive Suite 8 is scanningsoftware waarmee je al je oude dia’s en afgedrukte analoge foto’s optimaal kan digitaliseren. De software zorgt ervoor dat je foto’s gescand worden met meerdere lichtsterktes, zodat je foto natuurgetrouw digitaal wordt opgeslagen. Zo gaat er geen kwaliteit verloren. Wat direct opvalt bij het eerste gebruik is dat SilverFast Archive Suite 8 professionele software is, maar ook beginners prima met de oplossing uit de voeten kunnen.

Authentieke herinneringen

De Archive Suite 8 maakt standaard gebruik van de automatische IT8-kalibratie. Dit is een tool die is ontwikkeld door SilverFast en garandeert dat de kleuren correct worden opgeslagen. Zo blijven je herinneringen ook digitaal zoals jij ze hebt onthouden. Ook kan de software kleine beschadigingen op je dierbare herinneringen automatisch verwijderen. Wil je dit liever later zelf doen, dan is dat ook mogelijk.

Separaat scanning- en optimaliseringsproces

De software richt zich met een specifieke workflow op non-destructieve verwerking en optimalisatie van digitale bestanden. Tijdens het inscannen - ook batches - maakt de software gebruik van het 64bit HDRi-formaat, een eigen .raw-formaat die de eerder IT8-kalibratie gebruikt, frames detecteert de dynamiek binnen scans maximaliseert en een infrarode scan maakt zodat je een bestand later kunt verwerken en optimaliseren.

De HDRi-data wordt apart opgeslagen tijdens de optimalisatie van bestanden en blijven veilig. Dit stelt je in staat per afbeelding separate bewerkingen uit te voeren mocht je dat willen. Bovendien is er van kwaliteitsverlies per bewerking geen sprake, iets wat wel vaak het geval is bij concurrerende softwarepakketten.

Images optimaliseren

Wil je één of meerdere afbeeldingen optimaliseren, dan kun je dit doen via een geautomatiseerd proces. Eerst selecteer je ze in het aangemaakte archief, waarna je de JobManager de opdracht geeft de ingestelde bewerkingen uit te voeren op de bestanden. Dit werkt snel en lekker, waardoor je voor je het weet een mooi geoptimaliseerd archief van dierbare herinneringen hebt om te bekijken.

SilverFast en Epson

SilverFast Archive Suite 8 werkt met veel scanners, maar het beste met Epsonscanners als de V800 en V850. Met deze scanners is het mogelijk om infrarood te scannen en kunnen ook reflecterende en transparante materialen goed scannen. In feite haal je meer uit het pakket wanneer je een Epson-scanner gebruikt, wat je merkt aan de resultaten van de scans.

Conclusie

Wanneer je in de markt ligt voor een pakket om oude beeldarchieven te digitaliseren en te optimaliseren, dan kun je eigenlijk niet om SilverFast Archive Suite 8 heen. De software is zowel geschikt voor thuis- als professioneel gebruik en geeft je alle tools in handen om oudere foto’s en dia’s efficiënt en kwalitatief te digitaliseren en te verwerken.

De unieke technologieën van SilverFast Archive Suite 8

IT8 Calibration - kalibreert de scanner automatisch op kleur
Multi-Exposure - vergroot het dynamische bereik voor maximum detail
iSRD - efficiënt infrarood stof- en krasverwijdering
HDRi - 64bit RAW-data met infrarood kanaal
Auto USM - automatisch onscherp masker
Info www.silverfast.com/nl

 

 

Evenementen
 
 
Sonos zomerkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

SEP
26
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

SEP
27
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

NOV
19
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle ...

DEC
22
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle p...

Poll: Zou je belangstelling hebben voor een aanbod voor een internetabonnement via Connected

Dit zou dan een partij zijn waar je naar keuze internet, bellen en/of televisie kunt afnemen voor een aantrekkelijke prijs en met de hoogste kwaliteit. Vrije modemkeuze, en een helpdesk die je ook echt verder helpt.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored