icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

De laatste ontwikkelingen van de IFA

bestand-04-09-17-07-30-22
 
Auteur: Eugenie Gijsberts
 
Je kon niet om haar heen, dit jaar was ze overal. Een opvallende verschijning, lang met ronde vormen en donkergekleurd. Haar stem ietwat minder aantrekkelijk, maar op (bijna) alle vragen geeft ze antwoord.
Alexa, de hit op de IFA, van Amazon . De virtuele spraakassistent was op vele stands de verbindende factor.
Lenovo gebruikt Alexa in hun eigen smartassistent met luidspreker. Alexa speelt op commando de gewenste muziek af of, gecombineerd met een tablet, beantwoordt vragen als: "Alexa, who is Barack Obama?"
Bij o.a. Smanos, Somfy en Grundig zorgen spraakcommando's voor veiligheid en gemak in en om huis. Alexa zet je oven aan of zorgt ervoor dat je Nest thermostaat uitgezet wordt.
Naast voicecommando's die starten met ‘Alexa.’, klonk er ook verdacht vaak ‘OK Google’
bestand-04-09-17-08-38-32
Sony heeft de Google assistant in de LF-550G luidspreker geïntegreerd. En net als bij Alexa kun je vragen stellen, controle voeren over andere smartapparaten of simpelweg vragen om een video af te spelen of de verlichting te dimmen.
Naast deze trend, waren er nog vele andere ontwikkelingen op het gebied van lifestyle en entertainment. De smartwatch was alom vertegenwoordigd, in combinatie met apps die je op allerlei manieren stimuleren meer te bewegen en waarmee je je gezondheid kunt monitoren. En dat deze horloges er tegenwoordig ook echt stijlvol moeten uitzien was overal terug te zien. Bijvoorbeeld bij Nokia, zij presenteerden een smartwatch, stijlvol en modern.
Maar ook o.a. Diesel, Michael Kors en Garmin hadden hun eigen smartwatch.
Alles wordt slimmer, bijvoorbeeld de bewatering van je tuin. Middels een smart hub wordt de vochtigheidsgraad in je tuin in de gaten gehouden. Wanneer het te droog dreigt te worden checkt de smart hub of er regen wordt verwacht. Wanneer dit niet het geval is of als voorspelde regen uitblijft stuurt de hub de bewateringsinstallatie aan en zorgt ervoor dat je bloemen en planten goed bewaterd blijven.
bestand-04-09-17-07-35-39
De smartphone als toegangspoort voor vele zaken speelt als ontwikkeling al een tijdje. Er komen steeds meer functionaliteiten/apps bij, vaak in combinatie met een connected apparaat. Zoals de Petcube. Een apparaat waarmee je op afstand je huisdier kunt vermaken of belonen en waarmee je kunt meekijken. Zo is er de Petcube voor katten waarmee je op afstand via je smartphone of tablet een laserlicht kan bedienen en zo met je katten op afstand kan spelen. Voor de honden is er een apparaat waarmee je op afstand brokjes de lucht in kan schieten en kan zien hoe goed ze worden opgevangen.
bestand-04-09-17-08-40-46
Op het gebied van televisies was de meest opvallende ontwikkeling:
Acoustic surface technologie. Luidsprekers achter/in het scherm zorgen voor een geluid waardoor je het gevoel hebt echt in de film te zitten. Karakters lijken daadwerkelijk te spreken vanuit hun eigen hoek. Beeld en geluid in perfecte harmonie met elkaar.
In tegenstelling tot vorig jaar waren drones en VR schaars aanwezig. Benieuwd wat volgende jaar de trend zal zijn op de IFA. Noteer alvast de datum in je agenda mocht je geïnteresseerd zijn: 31 augustus - 5 september
 
 
Evenementen
JUN
20
Start Connected outletstore

Evenement | https://www.aaconnected.nl/mijn-connected/forum

Leden helpen leden. Iets van consumentenelectronica ruilen, weggeven of verkopen op ons forum? ...

NOV
26
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

MediaMarkt Arena, Amsterdam ledenkoopavond dinsdagavond 26 november 2019 van: 17:00-21:00 Voor...

DEC
17
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

MediaMarkt Arena, Amsterdam ledenkoopavond dinsdagavond 17 december 2019 van: 17:00-21:00 Voor...

Poll: Als er workshops komen heb ik belangstelling voor:

WIj denken er weer over om workshops te geven. Met deze poll peilen wij of er belangstelling is voor bepaalde onderwerppen.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored