icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Binnenkort in de probeerservice: Harman Kardon Citation 200

Datum: 26 september 2020  -  Categorie: Probeerservice
Premium draadloze en portable Design speaker voorzien van accu. Deze HK Citation 200 maakt gebruik van wifi als ook Bluetooth en kan geintegreerd worden binnen een mulitroom systeem gebruik makende van google Chromeca...

Binnenkort in de probeerservice: JBL Music link

Datum: 26 september 2020  -  Categorie: Probeerservice
De JBL Link Portable is een compacte wifi speaker, waarmee je zowel thuis als onderweg naar je favoriete nummers luistert. Je streamt zowel via wifi als bluetooth je muziek vanaf je smartphone of tablet. Dankzij de in...

Connected Youtube kanaal

Datum: 16 september 2020  -  Categorie: Algemeen
Wist je dat Connected zijn eigen YouTube kanaal heeft, waar we nuttige tips delen over allerlei onderwerpen. Wifi thuis, op vakantie, handige producten........ Op verzoek kunnen we ook zaken bespreken waar jullie mee...

Besmetting van een ander kaliber

nsv3-5d-mmbox-nl-left-1-1

Misschien heb je ze vorige week voorbij zien komen: nepmails, zogenaamd afkomstig van het RIVM. Dergelijke berichten zouden zeer belangrijke informatie over de coronacrisis bevatten. Die informatie is in de trek. Ontvangers van zulke mails zijn sneller geneigd om door te klikken en verder te lezen. Maar wie doorklikt, loopt het risico om besmet te worden. Niet met COVID-19, maar malware.   

Word jouw apparaat geïnfecteerd met malware, dan ben je overgelaten aan een crimineel. Ransomware-aanvallen zijn zeer populair. Hierbij verliezen slachtoffers de toegang tot hun apparaat en bestanden. Pas wanneer zij een losgeldsom overmaken, wordt het apparaat hersteld. Is het slachtoffer afhankelijk van het apparaat of de bestanden, dan is betaling vaak de enige oplossing.   

Digitale besmetting

Infectie kan je duur komen te staan. Waar ransomware zijn aanwezigheid bekend maakt, doen tal van andere malwarevormen dit niet. Virussen kunnen onopgemerkt binnenkomen en muisstil te werk gaan. Onopgemerkt, totdat de bankrekening is geplunderd en de gegevens van jezelf, collega’s en gezinsleden op straat liggen. 

Criminelen spelen in op gevoel. Phishingmails zijn doorgaans alarmerend. Ben je in paniek, dan maak je sneller fouten. Vermoed je voor een seconde dat jouw financiën of gezondheid bedreigd worden, dan klik je door. Ook wanneer je een zeker en beheerst karakter denkt te hebben, spelen de huidige omstandigheden een allesbepalende rol.   

Met oplettendheid kom je heel ver, maar niet ver genoeg. Niemand ontkomt aan de menselijke fout. Tref technische maatregelen. Update je besturingssysteem en software. De meest actuele versie van een programma is de veiligste versie van een programma. Ben je up to date en klik je op een foute link, dan wordt het virus vroeg gestopt. Hiermee kan de schade drastisch worden beperkt. Maar schadevrij ben je nog niet. 

nsv3-5d-mmbox-nl-left-1-1

De oplossing

Een goede virusscanner, bijvoorbeeld Norton Deluxe of Norton Premium, traceert virussen en merkt dreigingen op. Dergelijke scanners wapenen je tegelijkertijd met een webfilter. Vanaf dat moment vormt phishing bijna geen risico meer. De antivirus herkent het feit dat de website iets probeert uit te halen. Jij wordt tijdig gewaarschuwd. Bovendien versleutelt de inbegrepen wachtwoordmanager jouw inloggegevens. Ziet iemand deze gegevens in, dan valt er weinig van te maken, want de sleutel ontbreekt. Back-upping biedt een laatste stok achter de deur. Weinig gaat boven het moment waarop je een ransomware-aanvaller duidelijk kan maken dat de aanval je niets interesseert. Met een back- up heb je jouw gegevens namelijk achter de hand. 

Norton Security beveiligt je PC tegen virussen, spyware, malware en ransomware. De software is geschikt voor laptops, desktops, smartphones en tablets. Norton Security Deluxe biedt beveiliging voor vijf apparaten, Norton Security Premium biedt beveiliging voor tien apparaten. Als Connected-lid ontvang je Norton Security voor een gigantisch voordelige prijs.  

  1. Bestel de software via deze pagina. De ledenkorting wordt automatisch toegepast.
  2. Je ontvangt direct een orderbevestiging via email. Daarin vind je een link naar de activatiecode.
  3. Volg de activatie-instructies op de activatiecode-downloadpagina.

Tip

Activeer geen automatische verlenging, maar houd voor volgend jaar je mailbox in de gaten. Mijnvirusscanner.nl stuurt je een nieuwe aanbieding, alleen verkrijgbaar op de actiepagina van PV ABN AMRO Connected.

Evenementen
 
 
Sonos zomerkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

SEP
26
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

SEP
27
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

NOV
19
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle ...

DEC
22
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle p...

Poll: Zou je belangstelling hebben voor een aanbod voor een internetabonnement via Connected

Dit zou dan een partij zijn waar je naar keuze internet, bellen en/of televisie kunt afnemen voor een aantrekkelijke prijs en met de hoogste kwaliteit. Vrije modemkeuze, en een helpdesk die je ook echt verder helpt.

Connected Magazine
Connected logo 2014 colored