icon-youtube-32x32

icon-mail-32x32

Aandacht voor de fiets!

fiets-portable-network-graphic

Je eigen fiets repareren is een uitstervende vaardigheid. Hoe fijn zou het zijn als je het wel zelf zou kunnen. Het gloednieuwe boek Fiets, handige werkplaatsgids, leert jou in no time hoe je je fiets zelf kunt repareren. Een band plakken en een zadel in hoogte verstellen. Het lijken van die makkelijke klusjes, maar iedereen die het weleens heeft geprobeerd, weet dat het behoorlijk lastig is. Je fiets dan maar naar de fietsenmaker brengen? ‘Nee hoor,’ zegt Gerard Janssen, auteur van het nieuwe boek Fiets, een werkplaatsmanual, want 'If you can’t fix it, you don’t really own it’.
Voor Nederlanders is hun fiets een lifesaver, bijna een eerste levensbehoefte. Maar goed voor je fiets zorgen en zelf kleine mankementen verhelpen, zijn vaardigheden die langzaam lijken te verdwijnen. Janssen: “Daarom is het belangrijk dat het mijn boek Fiets gelezen wordt. Het maakt niet uit wat voor fiets je hebt, dit boek biedt alle informatie om in een mum van tijd kleine reparaties te leren uitvoeren.”

Met het juiste gereedschap kan iedereen reparaties aan zijn of haar fiets uitvoeren.
Je moet alleen even weten hoe. En dat vind je in dit boek.

Wegwerpcultuur
Zonder fiets zijn we nergens. Maar fietsen worden wel verwaarloosd. Hoog tijd dat mensen weer wat meer aandacht aan hun fiets gaan schenken, vindt Janssen.
Al was het alleen maar als tegenreactie op de wegwerpcultuur. Janssen: “Je eigen spullen zelf kunnen repareren, geeft voldoening en je krijgt een band met het product dat je hebt gerepareerd. Een fiets wegdoen waar je met bloed, zweet en tranen de remmen hebt gerepareerd? Geen denken aan!”
Ingenieuze machines
Toen Janssen aan de slag ging met deze praktische gids voor DIY-fietsonderhoud, ging er een wereld voor hem open. “Nooit geweten dat fietsen zulke ingewikkelde, ingenieuze machines zijn. De naaf bijvoorbeeld, dat ding dat aan ieder wiel vastzit en ronddraait als je fietst, dat is zo complex! Ook interessant dat nog geen wetenschapper precies heeft kunnen ontdekken hoe het kan dat een fiets, als hij eenmaal in beweging is, rechtop blijft rijden.
Niet bezuinigen 
Deze Coronatijd waarin mensen veel thuiszitten, is bij uitstek geschikt om je schuur om te toveren tot een werkplaats waar je klusjes aan de fiets kunt uitvoeren. Daarom in het boek ook aandacht aan het juiste gereedschap. Janssen: ‘Want het is echt waar: goed gereedschap is het halve werk. Bezuinig daarom niet op je bandenplak set. Een band plakken is al niet zo’n leuk klusje, het wordt echt een verschrikking als de plakkers niet plakken of de bandenlichters doormidden breken. Met het juiste gereedschap kan iedereen reparaties aan zijn of haar fiets uitvoeren. Je moet alleen even weten hoe. En dat vind je in dit boek.”  

Vragen
Vragen m.b.t. service/garantie; pers@uitgevereijsnor.nl

 voor het volledige artikel
Evenementen
 
 
Sonos zomerkorting

Aanbiedingen

Sonos is het ultieme home sound system dat je huis kamer voor kamer vult met briljant geluid. C...

AUG
8
Foto evenement met lunch & diner

Workshop | 09:00 - 23:00 | Wordt nader bekend gemaakt

Eens per jaar organiseert de Fotounie een Schnitzeljacht met verschillende posten waar een fotogr...

SEP
1
Veiling probeerservice

Evenement | 00:00

In september wederom een veiling van probeerserviceartikelen. Wij beantwoorden geen vragen. Wil j...

SEP
26
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

SEP
27
Fotofair

Evenement | 10:00 - 17:00 | Landgoed Duynenwater (E3) Buivensedreef 10 – 5521RN Eersel.

Gratis ticket? Lees hier verder https://www.aaconnected.nl/gratis-naar-de-fotofair-2020

NOV
19
Mediamarkt ledenkoopavond

Evenement | 17:00 - 21:00 | Mediamarkt Amsterdam Arena

Kom ook naar de ledenkoopavond van de Mediamarkt. Mediamarkt geeft een korting op bijna alle ...

Poll:

Poll niet actief
Connected Magazine
Connected logo 2014 colored